Workshops

Lachyoga

Laat je lach de wereld veranderen, maar laat de wereld niet je lach veranderen!

 

Door een te hoge werkdruk en veel stress is de werkvloer vaak te serieus geworden. Veelal heerst de overtuiging dat de productiviteit vermindert, als er gelachen wordt tijdens het werk. Maar niets is minder waar! Onderzoeken hebben uitgewezen, dat werknemers beter presteren, als ze hun werk weliswaar serieus nemen, maar zichzelf niet te veel. Wetenschappelijk onderzoek toont verder  ook aan dat lachen de stress op de werkvloer kan oplossen of verminderen en de sfeer dusdanig verbetert, dat je met veel meer plezier naar het werk gaat en dat er prettiger, energieker en gemotiveerder (samen)gewerkt wordt.

Lachyoga is dus ook heel geschikt om te implementeren in het bedrijfsleven of in de organisatie van instellingen.

Kortom: Lachyoga helpt om je organisatie en de prestaties te verbeteren door onder meer:

  • Vermindering van stress op de werkvloer
  • Verbeterde effectiviteit (door een positievere werksfeer)
  • Teambuilding (lachen verbindt en verbroedert)
  • Vergroten van de creativiteit (‘out of the box’ denken en doen)
  • Versterken van motivatie en communicatie, hetgeen de klantgerichtheid en klantenbinding ten goede komt
  • Stimuleren van de gezondheid en veerkracht

Lachyoga verzorgt workshops in het Nederlands, Frans, Duits en Engels voor groepen van 10 tot meer dan 100 personen, variërend van 30 tot 120 minuten overal in het land. Wij geven al 16 jaar lachworkshops in Nederland, België en Duitsland.

Lach Energizer

Begin de dag met een lach!
Een Lach Energizer zorgt voor een energieke start van de dag, maar kan ook ingezet worden als lunchbreak, dagsluiting, tussendoortje of als side event tijdens een training, brainstormsessie, workshop of evenement. In 15 tot 30 minuten neemt de lachyoga leider de deelnemers mee in de positieve effecten van lachen. Lachen in een groep geeft een gevoel van verbinding, schept veiligheid en verbetert het sociale contact. Lachen lucht op en werkt aanstekelijk.

De Lach Energizer is een laagdrempelige manier om kennis te maken met lachyoga. Geen zweverig gedoe, maar gewoon lachen zonder dwang en/of reden onder deskundige begeleiding van een lachyoga leider. Lachen zorgt ervoor dat er o.a. gelukshormonen in je lichaam worden aangemaakt. Deze energy break zorgt meteen voor meer focus, productiviteit en creativiteit!

Zie de Lach Energizer als een soort “power nap” . Je hebt binnen een mum van tijd weer energie voor de hele dag!

Lachwandeling

Lach en je leven wordt leuker!

In de zomermaanden (of op verzoek buiten deze periode) organiseert Lachyoga lachwandelingen, op een locatie naar keuze door heel Nederland.

Tijdens de lachwandeling worden er diverse stops gehouden voor interactieve lachoefeningen of andere verrassingen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het genieten van de natuur en een praatje met elkaar.

Men kan zich individueel voor de lachwandeling opgeven, maar ook als groep voor een exclusieve lachwandeling op maat.

In principe wordt er gewandeld bij droog weer, maar wij zijn niet van suikergoed, dus als er vraag is naar een wandeling in de regen, kan dat altijd geregeld worden!

Lachlezing

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Is dat ook zo voor jou? Wat maakt dat sommige mensen lachen zo belangrijk vinden? En waarom? ………….
Zo kan een lachlezing beginnen. En zo’n lezing is interactief. En zo ga je naar huis met veel kennis die op een speelse manier verkregen is.

Lachyoga (Nederland) verzorgt interactieve lezingen over lachen, humor en emoties. Deze kunnen in het Nederlands, Engels, Frans en/of Duits gegeven worden.

Zo’n lezing kan 60, maar ook 120 minuten duren. Jij kiest.
Tijdens de lezing kan er gebruik worden gemaakt van een presentatie, een flip-over en/of spelmateriaal.

Bij deze lezing krijgen de deelnemers een breed inzicht in de vele facetten van lachen, humor en emoties. Aan de hand van talloze (vrolijke) praktijkanekdotes, wetenschappelijke bevindingen en interactieve lachoefeningen worden de deelnemers actief bij de lezing betrokken.

Wat is het verschil tussen een lachworkshop en een lachlezing?

Bij een workshop doen we actief lachoefeningen, lach energizers e.d. Je doet constant zelf mee. Bij een lachlezing praten we over lachen en humor in het algemeen en worden sommige anekdotes gelardeerd met een oefening.

Let wel: Het is nooit een cabaretvoorstelling!

Keer gelachen

Bedrijfsprogramma's

1 op 1 lachyoga

1e workshop

Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan!

Telefoon: 06-20449634

Email: info@lachyoga.nl