Deze maand heb ik, Conchita Scheffer, een Lachworkshop mogen geven aan kinderen van BSO Super Stijn en Buitenbende, onderdeel van Junis Kinderopvang.
“Goedemorgen, zonder zorgen” is altijd mijn groet bij binnenkomst. Dit keer hoefde dat niet, want de kinderen die ik met een lachworkshop verblijdde, hadden gelukkig niet echt zorgen.
Wél kon ik ze zover krijgen om alles, wat hun zou kunnen tegenhouden om te lachen in de “virtuele” lachmand te gooien, terwijl we er daarna allemaal tegelijk om lachten.
Wat waren de kinderen van beide groepen leuk! Er waren ook heel jonge kinderen van 5 jaar met wie het vaak niet zo gemakkelijk gaat met een lachworkshop, omdat ze meestal niet goed focussen of gewoon weglopen en zelf iets anders gaan doen. Maar deze kinderen hier deden vanzelf heel goed mee en hadden veel plezier. Eén van de oefeningen met lachen wat altijd fantastisch gaat met kinderen is: “Follow the leader” (in het Nederlands: “Ieder doet, wat moeder doet”)
Ik heb al eerder bij BSO’s lachworkshops gegeven en de kinderen smeekten me daar om zeker vaker terug te komen. Waarschijnlijk ook door mijn jarenlange ervaring als lerares!
Kortom, een lachworkshop voor kinderen is ook een geslaagd feestje!