FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen
over lachyoga

Wat doe je bij lachyoga?

Bij lachyoga doen we lachoefeningen, lachmeditatie en ademhalingsoefeningen uit de klassieke yoga

Moet je lenig zijn om mee te kunnen doen met lachyoga?

Nee, totaal niet. Een Lachyoga workshop kan gevolgd worden door mensen boven de 80, in een rolstoel en met allerlei lichamelijke beperkingen. Het is wel handig dit van tevoren door te geven, natuurlijk.

Maakt iemand mij bij lachyoga aan het lachen?

Niet per definitie. We gaan allemaal lachen zonder reden in allerlei “oefeningen”. Lachen werkt aanstekelijk. Het is moeilijk niet mee te doen, als iemand hartelijk lacht. Maar het is niet een theater, waar mensen gaan kijken naar spelers, komedianten of cabaretiers. 

Lachen is gezond. Waarom?

Door te lachen komen er allerlei hormonen in je lichaam vrij die o.a. je weerstand een “boost” geven. Dus bij allerlei pandemieën en epidemieën is het heel goed om veel te lachen. Ook worden er veel spieren gebruikt: 1 minuut lachen staat voor 10 minuten heftige work-out in een sportschool.

Wordt er niet geforceerd gelachen tijdens zo'n workshop, lachen op commando dus?

Nee, bij lachyoga hoef je niet gedwongen te lachen. Het lachen is geen doel op zich. Je gaat op zoek naar je eigen lach en je krijgt handvatten aangereikt om te ontdekken wat de kracht van lachen is. Lachen zonder reden kan voor de eerste keer even wennen zijn. Maar dat heerlijke gevoel dat het geeft, zorgt meestal voor veel enthousiasme. 

Waarom is lachyoga zo populair bij teambuilding?

Door lachen verdwijnen er meestal veel barrières. Lachen is als het ware de lijm bij sociale contacten. Als je met elkaar flink gelachen hebt, smeedt dat onbewust een positieve band.

Voor welk soort gelegenheden is lachyoga geschikt?

Vrijgezellenfeesten, bruiloften, jubilea, verjaardagen, “heidagen”, begin of eind van de dag inleiden of afsluiten bij congressen, kortom alle gelegenheden, waarbij je een luchtige en vrolijke sfeer wilt creëren of de sfeer wilt laten verbeteren. Er zijn bedrijven die Lachyoga hebben ingehuurd, omdat er enorm veel veranderingen binnen het bedrijf op komst waren en zij wilden de sfeer onder de werknemers zo positief beïnvloeden.

Is lachyoga zweverig?

Beslist niet. Je komt eerder met beide benen op de grond. Herinner je je, hoe je je na een flinke lachbui voelde?……….Precies! Meer dan ooit in je lijf!

Keer gelachen

Bedrijfsprogramma's

1 op 1 lachyoga

1e workshop

Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan!

Telefoon: 06-20449634

Email: info@lachyoga.nl